سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: کنفرانس ملی بهره برداری از آب دریا

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

سمیه زنگی آبادی – دانش آموخته کارشناسی ارشد اکولوژی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه

چکیده:

پدیده کشند قرمز باعث محدودیت در بهره برداری از آب دریا و منابع دریایی می گردد. پدیده طبیعی کشند قرمز در واقع شکوفایی جلبکی می باشد که در آن افزایش شدید تعداد فیتوپلانکتونها و جلبکهای آبهای شور یا شیرین در لایه های مختلف آب دیده می شود. هنگامی که دما، شوری و مواد آلی به یک مقدار مشخصی برسند افزایش شدیدی در تعداد و تراکم فیتوپلانکتون ها رخ می دهد. ترکیب دقیق عواملی که سبب بروز کشند قرمز می شوند بر کسی مشخص نیست اما تعدادی از متخصصان بر این عقیده اند که افزایش تدریجی دمای آب دریاها، افزایش مواد آلی در اثر ورود فاضلابهای مختلف، آلودگی آب های ساحلی، کمبود وزش باد و وجود رواناب، ریشه شکوفایی های جلبکی را تشکیل می دهند. کشند قرمز با تاثیر بر روی کیفیت آب از قبیل رنگ، طعم و میزان گاز های محلول در آب از جمله اکسیژن، سلامت و حیات موجودات آبزی و چرخه های تغذیه ای را متاثر می نماید. در برخی موارد توکسین رها شده از فیتوپلانکتون ها، اکوسیستم های آبی را با خطرات جدی مواجه می سازد. همچنین این پدیده از طرق مختلف اثرات مخربی بر سلامت، اقتصاد و گردشگری جوامع بشری دارد. به علت تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی آب دریاها در چنین مواقعی ممنوعیتهای گسترده ای در بهره برداری از آب دریا اعمال می شود.