سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

میرحسن موسوی – دانشگاه تبریز
فاطمه سردابی – دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده:

جنس لاکتوباسیلوس از باکتریهای اسیدلاکتیک بوده که کاربردهای فراوانی در مواد غذایی تخمیری دارد از آنجایی که این باکتریها بطور طبیعی درمواد غذایی مختلف وجود دارند از زمانهای قدیم به عنوان نگهدارنده های طبیعی درغذاهای سنتی مورد توجه بوده اند خاصیت نگهداری غذا به وسیله آنها به تولید اسید ودیگر ترکیبات ضدمیکروبی مربوط می باشد این ارگانیسم ها دارای پتانسیل ویژه برای کاربردهای بیوتکنولوژی مواد غذاییمی باشند که این زمینه از کاربرد آنها نیاز به تحقیقات بیشتر دارد دراین مقاله به طبقه بندی لاکتوباسیل ها و بررسی کاربردهای آنها در صنایع غذایی خواهیم پرداخت که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد تولید اگزوپلی ساکارید ها کشت های آغاز گر ترکیبات معطر آمینواسیدها ویتامین ها و کاربرد آنها به عنوان پروبیوتیک