سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

حمیده مقامی کیا – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
اسماعیل عطای صالحی – عضو هیئت علمی بخش علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده:

فیلم ها و پوشش های خوراکی جدید تهیه شده با مواد طبیعی زیست تجزیه پذیر بدلیل افزایش ماندگاری مواد غذایی فرآیند شده رو به گسترش می باشد. نشاسته یکی از بهترین پلی ساکاریدهایی است که با وجود منابع فراوان و ارزان و به خاطر قابلیت شکل گیری و تشکیل ماتریکس انعطاف پذیر در تولید فیلم های زیست تجزیه پذیر استفاده میشود. فیلم ها و پوشش های خوراکی بر پایه نشاسته مانع خوبی را برای ورود اکسیژن، طعم، آروما؛ چربی ها بین غذا و محیطزیست ایجاد می کنند و استحکام و انعطاف پذیری بالای آنان سبب شده که بتوانند جایگزینی مناسب برای فیلم های سنتزی باشند. عوامل ضد میکروبی نیز میتوانند به اینها افزوده و باعث افزایش عمر ماندگاری مواد غذایی گردند. علی رغم این خواص مفید، نشاسته بدلیل برخی معایب نظیر خاصیت آبدوستی شدید، و خواص مکانیکی ضعیف در مقایسه با پلیمرهای سنتزی سبب شده که نتواند به تنهایی فیلم مطلوبی را تهیه نماید. در این تحقیق راهکارهای بکار رفته جهت بهبود این ویژگی ها، از قبیل استفاده از پلاستی سایزرها و فعال کننده های سطحی و اصلاح کننده هایشیمیایی و تهیه فیلم های بیوکامپوزیت مورد بررسی و بازبینی قرار گرفته است.