سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مریم سعیدفرجی – دانشجوی کارشناسی ارشد-مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزا

چکیده:

هر فرد روزانه برای حفظ سلامتی و کمک به فعالیت دستگاه گوارش و پیشگیری از سرطان روده بزرگ باید ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم مواد سلولزی مصرف کند. با وجود اثرات مفید تغذیه ای وجود مواد نامطلوب نظیر فیتیک اسید (میو اینوزیتول هگزا فسفات ) در مواد غذایی مانند غلات و حبوبات مصرف آنها را با محدودیت مواجه می کند . فیتیک اسید با ترکیب شدن با کاتیون هایی مانند آهن، روی و کلسیم آنها را از دسترس بدن خارج می کند. مهم ترین این ترکیبات آهن است که کمبود آن منجر به ایجاد بیماری کم خونی می شود. واکنش بین پ روتیین و فیتیک اسید بر قابلیت هضم و دسترسی بدن به پروتیین ها تاثیر منفی دارد. فیتیک اسید خواص مفیدی مانند، خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد. برای حذف فیتیک اسید می توان از تیمارهایی مانند خیسانیدن، جوانه زنی، تخمیر و آنزیم فیتاز استفاده نمود