سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

محمود فرمانی – کارشناس اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان گلستان
علیرضا صادقی ماهونک – استادیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع

چکیده:

فیبر رژیمی از دیرباز شناخته شده است و از زمانیکه به جای یک قسمت زائد ودور ریز، به عنوان یک داروی همگانی برای بهبودمشکلات فیزیولوژیکی در درون بدن انسان مورد توجه قرار گرفت موضوع بسیاری از بحث و گفتگوها وبررسیها واقع گردید قابل قبول ترین تعریف فیبر رژیمی ازTrowell است که می گوید : فیبر رژیمی تشکیل شده است از بقایای سلولهای گیاهی که دربرابر هیدرولیز (هضم) بوسیله آنزیمهای گوارشی انسان مقاوم است و ترکیبات آن عبارت از همی سلولزها، سلولز، لیگنین، الیگوساکاریدها، پکتینها، صمغها و موم ها می باشند . اهمیت فیبر های رژیمی منجر به توسعه تجارت محصولات و منابع سرشار از فیبر گردیده است بطوریکه امروزه تمایل به یافتن منابع جدید فیبرهای رژیمیDF) ازقبیل محصولات جانبی کشاورزی که در حالت عادی بی ارزش به نظر می رسد ، افزوده شده است امروزه پذیرفته شده است که فیبر رژیمی نقش قابل ملاحظه ای در جلوگیری از چندین بیماری ایفا نموده و رژیم غذایی با میزان فیبر بالا مانند رژیم های حاوی غلات ، میوه جات و سبزیجات تاثیر مثبتی در سلامتی انسان دارند و مصرف آنها با کاهش بروز چندین نوع از سرطان در بدن انسان رابطه مستقیم دارد