سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

لادن امین لاری – دانشجوی دکتری بهداشت مواد غذایی
محمود امین لاری – استاد دانشگاه شیراز

چکیده:

فیبرهای رژیمی نقش مهمی را در تاریخ مصرف غذای انسان داشته است. تحقیقات گوناگون نشان داده که استفاده از انواع فیبر ها در غذای روزانه احتمال ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را کاهش می دهد. در اصل فیبر رژیمی به صورت اسکلت باقی مانده از دیواره سلولی گیاه در غذاهای رژیمی تعریف می شود که در برابر هیدرولیز با آنزیم های هضم کننده در انسان ها مقاوم است. این فیبر ها به دو دسته محلول و نامحلول تقسیم بندی می گردند. فیبر های نامحلول که حدود ۵۷ % فیبر های رژیمی را شامل می شوند, بیشتر در دیواره سلولی گیاه وجود دارند و پتانسیل کاهش خطر سرطان روده را دارا هستند. فیبرهای محلول حدود ۵۷ % از فیبر های رژیمی را تشکیل می دهند که نقش کاهش کلسترول خون را بازی می کنند. همچنین این ها به کنترل قند خون کمک می کنند. در این تحقیق ساختار, عملکرد و نقش فیبر های رژیمی در غذا مورد بررسی قرار گرفته است