سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

الهام شیخ انصاری – کارشناس ارشد شیمی آلی ، مدرس دانشگاه پیام نور الیگودرز
حجت اله اروانه – دانشجوی مهندسی آبیاری و زهکشی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده:

تولید مواد جدید و کارآ، پیشرفت در زمینه تولید محصولات جدید، و طراحی روش های جدید برای تولید غذای سالم و حفاظت زیستی این تغییرات در مجموع بسیار گسترده و عظیم خواهد بود. پیشرفت های اخیر در زمینه علم مواد و شیمی امکان تولید ذرات نانویی را امکان پذیر کرده که می تواند بطور گسترده در علوم کشاورزی کاربرد دارند. تاکنون استفاده از علم نانو در زمینه کشاورزی جنبه نظری داشته است. اما اخیرا کاربرد آن بطور عملی نیز امکان پذیر شده و این امر ادامه خواهد داشت و اثرات شگرف آن هر روز بیش از پیش نمایان خواهد شد. ورود فناوری نانو به صنعت شاورزی و صنایع غذایی متضمن افزایش میزان تولیدات و کیفیت آن ها ، در کنار حفظ محیط زیست و منابع کره ی زمین می باشد. کمبود آب پاک از مهم ترین مباحث و اولویت هاى کشورهاى مختلف است که سلامتى، بهداشت و زندگى انسان ها را تحت تأثیر قرار مى دهد. در کشور ما نیز با توجه به کمبود منابع آبى و قرارگیرى در منطقه گرم و خشک این مسئله به عنوان یکى از مباحث مهم مورد توجه است. آسیب هاى ناشى از کمبود آب سالم و بهداشتى، استفاده از فناورى هاى نوین را لازم مى سازد. در این مقاله سعی شده است کاربردهای فناورى نانو در علم مهندسی آب مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد