سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

مهرناز امینی فر – گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی بیوسیتم کشاورزی، دانشگاه تهر
زهرا امام جمعه –
مژگان میرزاپور –

چکیده:

فناوری نانو شامل تصویربرداری، اندازه گیری، مدل کردن و دستکاری اجزا در این اندازه می باشد که پتانسیل تاثیرگذاری بر جنبه های سیستم غذایی و کشاورزی دارد. با ظهور فناوری نانو تولید غذاهای فراسودمند(عملگر) با استفاده از نانودیسپرسیونها، نانوکپسول،کلوئیدهای تجمع یافته، امولسیونهای چندگانه با اندازه نانو، امولسیونهای چندلایه با ساختار نانو و … دچار تحولات زیادی شده است.مهندسی سیستم هایی که اجزای فراسودمند(عملگر) غذایی (دارو، ویتامین، مواد ضد میکروبی، آنتی اکسیدان، رنگ، طعمها و مواد نگهدارنده) در سیستم پیچیده غذایی حفظ می کند، بسیار حائز اهمیت است که امکان حمل اجزای فراسودمند (عملگر) ، حفاظت در برابر تجزیه شیمیایی و بیولوژیک ، کنترل آزاد شدن و امکان حمل اجزای فراسودمند (عملگر) ضمن سازگاری با سیستم ماده غذایی را فراهم می کند