سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

جواد جهانیانبهنمیری – دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی واحد علوم و تحقیقات تهران
مهدی شریفی سلطانی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
امید طیبی درازکلا – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

چکیده:

با توجه به افزایش روزافزون مصرف مواد غذایی از یک سو و همچنین افزایش تقلبات از سوی دیگر کشف و توسعه فناوریهایی که بتواند با شناسایی عملکرد دقیق ژن ها راندمان تولید را بالا برده و همچنین قادر به کشف تقلبات در زمان بسیار کوتاهی باشد ضروری به نظر می رسد دراین راستا فناوری ریزارایه ریزترتیب در حال حاضر امید بسیاری را در پاسخ به سوالات و روشهای نوین مورد نیاز کشاورزی دامپزشکی و گیاه پزشکی اینده فراهم اورده است این فناوری نوین کهدر سال ۱۹۹۶ متولد شده و تحت عناوین ارایه های DNA تراشه های ژنی و تراشه های زیستی نیز نامگذاری شده است محصول تلاش دانشمندان علم ژنتیک جهت دستیابی به ابزاری با ویژگی های موازی سازی کوچک سازی و خودکار سازی برای مطالعه سریع ژن ها است. یکی از کاربردهای مهم این فناوری در صنعتغذا و کشاورزی شناسایی عملکرد ژن ها مانند ژنهایی است که در رسیدگی میوه ها مانند گوجه فرنگی و ذرت نقش دارند. می باشد که با استفاده از این تکنولوژی می توان در زمان کم و با دقت بالایی محصولات غذایی سالم مقاوم و با راندمان بالا تولید نمود.