سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

میترا سیداحدی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آی
آزاده قربانی حسن سرایی – مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده:

فرایند میدان های الکتریکی پالسی یک روش غیرحرارتی برای فراوری مواد غذایی به ویژه فراورده های غذایی مایع و نوشیدنی ها است که سبب از بین رفتن میکروارگانیسم ها و برخی آنزیم ها در حد قابل قبول می شود. این فرایند اولین بار بر روی شیر اعمال شد. پارامترهای فرایند میدان های الکتریکی پالسی محدوده وسیعی دارند. متغیرهای مختلفی در فرایند میدان های الکتریکی پالسی تاثیر گذار هستند. متغیرهای محیطی مانند دما، pH ، حضور مواد ضد میکروبی و یون ها در میزان غیرفعال سازی میکروبی موثر هستند. ترکیب این فرایند با حرارت ملایم و حضور مواد ضد میکروبی منجر به افزایش غیرفعال سازی میکروارگانیسم ها می شود. فرایند میدان های الکتریکی پالسی می تواند یک جایگزین مناسب برای فرایندهای حرارتی سنتی باشد که ضمن از بین بردن میکروارگانیسم ها و برخی ازآنزیم ها موجب حفظ تازگی مواد غذایی مایع و نوشیدنی ها شود