سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

ژاله ایزدی – دانشجوی کارشناسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
شهره واحد – کارشناس ارشد مهندسی شیمی
مهدی ایزدی – کارشناس مهندسی شیمی واحدشهرضا

چکیده:

خرمای درجه سه که به آن خهرمای ضایعاتی نیز اطلاق می شود پس از طی کردن عملیات شستشو استخراج پاستوریزاسیون شفاف سازی فیلتراسیون رنگبری و تغلیظ به قند مایع خرما تبدیل می شود که بصورت بی رنگ و یا به رنگ عسل طبیعی قابل عرضه در بازار میب اشد قندمایع خرما شامل قندهای فروکتوز گلوکز و مقدار کمی از سایر قندها است قند خرما در یک فرایند کاملا طبیعی بدون افزودن مواد شیمیایی در فرایند تولید از خرما بدست می اید این مطالعه سعی در بررسی فرایند تولید قند مایع از خرمای ضایعاتی سایر ابادان دارد همچنین نوع و میزان مواد کمک تصفیه برای تولید قند مایع از این نوع خرما خرمای سایر ابادان مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج نشان دهنده این واقعیت است که قدرت شیرین کنندگی فروکتوز موجود در خرما ۱/۲ برابر بیشتر از ساکاروز است که این ویژگی باعث میش ود میزان مصرف ان از نظر وزنی در بریکس مساوی در صنعت کاهش یابد از نظر اقتصادی قابل رقابت با سایر شیرین کننده ها بخصوص عسل طبیعی باشد.