سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

عالیا خلیلی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی
یحیی مقصودلو – دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحدایت اله املی
سیده روهینا وشتانی – دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده:

فرایند اسپتیک امروزه برای فرایند موادغذایی دارای کاربردبسیار گسترده ای می باشد این فرایند ماده ی غذایی ابتدا در یک محیط عاری از میکروب و در مبدلهای حرارتی گوناگون استریلیزه میشوند و سپس درون بسته های ضدعفونی شده و تحت شرایط بهداشتی پرمی شوند به دلیل محدودیتهای فرایند مواد غذایی درون بسته ها و عدم توزیع یکنواخت حرارت در تمام نقاط ماده غذایی فرایند اسپتیک یک روش موثر برای کم کردن این مشکل می باشد این تکنولوژی برپایه استفاده از دمای بالا و زمان کوتاه طراحی شده است که کوتاه بودن زمان فرایند باعث حفظ بهتر کیفیت مواد غذایی فرایند شده می گردد. انواع سیستمهای اسپتیک شامل سیستمهای تماس مستقیم سیستمهای غیرمستقیم و سیستمهای متفرقه مثل مایکروویو و دی الکتریک می باشند دراین مقاله درباره انواع روشهای اسپتیک و مزایا و معایب آن و نحوهی طراحی و انجام فرایندها بحث شده است.