سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش بین المللی خلیج فارس

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

انیسه جمشیدی – دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهاره شعبان پور – عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:

عروس دریایی به صورت تجاری در چین بهره برداری شده و غذای مهمی به حساب می آید . از آنجا که این محصول در ایران مصرف کننده ای ندارد، از طریق فرآوری و صادر کردن آن به کشور چین می توان ضمن اشتغال زایی سالانه چندین میلیون دلار ارز را وارد کشور نمود . روش فرآوری تجاری عروس دریایی شامل یک مرحله استفاده از آلوم(Alk[so4]2.12H2oو چندین مرحله نمک(Nacl 97-99% برای کاهش محتوی آب، افزایش pH و سفت شدن بافت می باشد . عروس در یایی فرآوری شده دارای بافت ترد و خشک می باشد . این محصول ۱۰-۷% وزن اولیه خود را حفظ کرده و حاوی ۹۴ % پروتئین و ۶% آب می باشد. محصول بدست آمده بعد از نمک زدایی از طریق آب شیرین، بصورت خام یا پخته مصرف می گردد