سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

هدیه داوودی مقدم – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
وحیده سادات حسینی – دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده:

گلیکوماکروپپتید یکی از انواع پپتیدهای بیواکتیو است این ماده حاصل از پروتئین آب پنیر می باشد که درطول فرایند پنیرسازی به واسطه عملکرد کیموزین حاصل می شود این پروتئین فاقد اسید آمینه های فنیل آلانین ترپتوفان و تیروزین است اما سرشار از اسیدهای آمینه لوسین و ایزولوسین و والین می باشد فنیل کتونوری یکی از بیماریهای رایج در جوامع است این بیماری از دسته بیماریهای ژنتیکی است که درآن فرد مبتلا قادر به تبدیل اسید آمینه فنیل آلانین به تیروزین نیست گلیکوماکروپپتید یکی از معدود منابع اسید آمینه ای است که به دلیل ویژگی منحصر بفردش این بیماران می توانند آن را دررژیم غذایی خود بگنجانند.