سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

نادیا احمدی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
میلاد هیهاوند – دانشگاه صنعتی اصفهان
علی نصیرپور –

چکیده:

کوانزیم Q10 که یوبی کویینون هم نامیده م یشود یک آنتی اکسیدان طبیعی وموثر است که درغشای داخلی میتوکندری تمام بافت ها یافت می شود این ترکیب دارای نقشی اساسی درمتابولیسم انرژی میتوکندری داشته و مسئول تبدیل انرژی از کربوهیدرات ها پروتئین ها و اسیدهای چرب به آدنوزین تری فسفات ATP می باشد کوآنزیم Q10 دارای تاثیرات مثبت متعدد برسلامت انسان است ازاین رو تلاش برای غنی سازی مواد غذایی با این ترکیبات مفید بطور گسترده ای آغاز شده است وزن مولکولی بالا و نامحلول بودن در آب امکان غنی سازی بسیاری از مواد غذایی بخصوص مواد غذایی با میزان چربی کمتر را به آسانی فراهم نمی سازد به این دلیل تلاشهای زیادی به منظور افزایش حلالیت و دردسترس بودن زیستی آن دسالهای اخیر انجام شده است.