سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

عبدالرضا آقاجانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا، باشگاه پژوهشگران جوان، ورام

چکیده:

غذا و تغذیه از جمله نیازهای اساسی جامعه بشری بوده و تأمین غذای کافی و مناسب برای مردم ، در مقوله امنیت غذایی نهفته است . نقش تغذیه درسلامت، افزایش کارایی و ارتباط آن با توسعه اقتصادی و امنیت غذایی همواره مورد تأکید پژوهشگران مباحث مربوطه بوده است. در بین مواد غذایی مختلف، لبنیات جایگاه ویژه ای را در سبد غذایی خانوار ایفا می کند که مصرف مکرر و کافی آن نقش بسیار مؤثری در دستیابی به سلامت عمومی دارد. ماست یکی از پرمصرف ترین فراورده های تخمیری لبنی است که به دلیل ارزش تغذیه ای بالا)میزان قابل توجه کلسیم،پروتئین و بویژه ترکیبات مغذی تولید شده حین تخمیر( و تأثیر مثبت در سلامتی انسان، اهمیت ویژه ای در دستیابی به امنیت غذایی مصرف کننده دارد. در چند سال اخیر به منظور افزایش خواص تغذیه ای، قابلیت دسترسی بیشتر مصرف کننده به مواد مغذی نظیر آهن،ترکیبات پری بیوتیک،کلسیم و رسیدن به بهترین سطح از امنیت غذایی در جامعه ، این اجزاء به ماست اضافه می شوند.کنسانتره پروتئین آب پنیر) WPC (به عنوان یکی از مشتقات آب پنیر و ترکیب شناخته شده به عنوان ایمن) GRAS (،یکی از این مواد باارزش است.در فرمولاسیون ماست، WPC علاوه بر بهبود ویژگی های کیفی، موجب افزایش ارزش تغذیه ای و سلامتی بخش آن می گردد، ضمن آنکه حاوی پروتئین های طبیعی با کیفیت و ضریب هضم بالا است . با توجه به این که امنیت غذایی یک مسأله چندجانبه است، مباحث تأمین غذا،ایمنی و سلامت غذا،رعایت بهداشت غذایی و سایر مباحث مرتبط با آن هر یک در حوزه کاری یک دستگاه مستقل است که غنی سازی نیز تحت تأثیر موارد مذکور قرار دارد. به عنوان نتیجه می توان گفت که غنی سازی ماست با WPC میزان پروتئین فراورده را بطور قابل دسترس و تغلیظ شده افزایش داده و مطمئناً مصرف کننده را از مزایای ارزشمندی برخوردار می سازد.