سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

نارملا آصفی – استادیارگروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده:

اساسا مهندسی ژنتیک مواد غذایی، شامل ایجاد تغییر و تحولات هدفمند بر روی ژنوم گیاهان و جاندا ران است و معمولا به این محصولاتGMO محصولات اصلاح شده ژنتیکی ) می گویند که از سال ۱۹۶۰ در دنیا شروع و امروز بسیار توسعه یافته است .میلیاردها دلار از صادرات مواد خوراکی در آمریکا را فروش غلات و بذرهای اصلاح شده ژنتیکی تشکیل می دهند. با تغییرات ژنتیکی صفات ایجاد شده در غلات مقاومت دربرابر آفات و بیماری ها – مقاومت در برابر علف کشها – تاخیر در زمان پیری و پژمردگی -مقاومت به شرایط نامساعد محیطی – بهبود خواص غذایی وپروتئینها ی موجود دردانه – تغییر در سیستم های تولید مثل گیاهی می باشد