سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

زهرا بیگ محمدی – عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی واحدصحنه
اکرم پزشکی نجف ابادی – دانشجوی دکترای صنایع غذایی دانشگاه تبریز
عیسی فتح اللهی – مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده:

بدون شک نوع تغذیه انسان تاثیر ویژه ای برسلامت خانواده دارد غذا نقش مهمی را درچهار بیماری عمده جامعه امروزی شامل بیماریهای قلبی و عروقی سرطان فشار خون وچاقی بازی می کند این که کدام رژیم غذایی برای جلوگیری از این بیماریها مهم می باشد شناخته شده نیست اما محققان براین باورند که حداقل یک سوم بیماریها ی سرطانی و شاید یک دوم بیماریها قلبی و عروقی و فشار خون به رژیم غذایی مربوط می شود اصلی ترین اجزا ماده غذایی که در بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان سهیمند چربی زیادخصوصا از نوع اشباع و مصرف کم فیبر، سبزیجات و میوه ها می باشند و به دنبال پیدایش مفاهیم جدید رژیم غذایی بیماری تلاشهای گسترده ای جهت تولید غذاهای سالم صورت گرفت استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و مشکلات ناشی از باقی مانده های آن ها در محصولات غذایی تهدیدی جدی برای سلامت انسان و حتی حیوانات به شمار می رود. با شروع کشاورزی ارگانیک و پیدایش غذاهای ارگانیک مشاهده گردید که اثرات نامطلوب ناشی از تولید نااگاهانه محصولات کشاورزی و مواد غذایی تا میزان قابل توجهی بهبود یافتند.