سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

علی بایگان – دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی،
امیرحسین الهامی راد –
مهدی زینلی مقدم –

چکیده:

فیتواستروژن ها ترکیباتی مشتق شده از گیاهان هستند که از لحاظ ساختار و عملکرد مشابه به استروژن های تولید شده در بدن پستانداران می باشندکه پتانسیل اعمال تاثیرات مثبتی را بر روی بدن انسان دارا هستند که در نهایت به افزایش میزان سلامتی در انسان می انجامد و در عین حال می توانند با نشان دادن اثراتی کاملا متفاوت که به شرایط موجود در بدن فرد بستگی دارد سلامتی انسان را به خطر انداخته و مشکلاتی را ایجاد کند، که نشان دهنده دو نوع عملکرد کاملا متفاوت فیتواستروژن ها در بدن می باشد، از اینرو تعداد مطالعاتی که در دو دهه اخیر به موضوع فیتواستروژن ها پرداخته اند بطور چشم گیری افزایش یافته اند.در این مطالعه، فیتواستروژن ها از زوایای متفاوت نظیر مکانیزم عمل،متد های شناسایی و طبقه بندی بررسی می شوند و هم چنین به صورت مختصر به اثر فیتواستروژن ها بر روی بیماری هایی نظیر سرطان سینه، سرطان پروستات و پوکی استخوان اشاره می شود.