سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

سیدمجتبی مرتضوی – عضو هیئت علمی واحد سوادکوه
فاطمه ناصری – کارشناس ارشد بیومواد
نیما بابایی – کارشناس صنایع و معادن استان تهران

چکیده:

شاید وقتی برای اولین بار ظروف یکبارمصرف وارد بازار شد کسی فکرش را نمی کرد روزی برسد که این گونه جای خود را در سبد خانوار باز کند و کنار گذاشتن آن سخت به نظر برسداما استفاده از این ظروف سلامت فردی و عمومی جامعه را تهدید می کند و زباله های آن به یکی از معضلات زیست محیطی تبدیل شده است در حال حاضر ایران یکی از ۵ کشور اول دنیا در استفاده از این ظروف است به سبب اینکه این ظروف از منابع نفتی تولید می شوند سالهای طولانی درخاک باقی ماننده و جذب نمی شوند استفاده مکرر و نادرست از آنها خطرات جدی به دنبال دارد و متاسفانه برخی از این ظروف در دمای بالا منجر به بروز سرطان در افراد می شود و با ریختن غذای داغ و چرب در آنها محیط خوبی برای رشد انواع میکروبها به وجودمی اید در لیوانهای اب کارد چنگال قاشق و ظروف غذایی پلی استایرن مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا در رستوران ها ظروفی که بهصورت فوم هستند نوعی پلی استایرن است که در ساخت آنها از گاز هگزان استفاده میشود. این گاز دردمای ۱۶۰ درجه ازاد می شود و با توجه به اینکه دمای غذای داخل ظروف ۲۰۰ درجه است این گاز همراه با غذا به بدن انسان انتقال پیدا م یکند و عوارضی مانند سردرد را به دنبال دارد.