سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

اشرف جزایری – دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
احمد سواری – دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
مهران حسین زاده – دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
فروغ پاپهن – دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده:

امروزه نقش و اهمیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن انسان در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریها کاملاً به اثبات رسیده است از سوی دیگر لزوم تقویت این سیستم دفاعی غیر قابل اجتناب است با توجه به این که مصرف آنتی اکسیدانهای سنتتیک عوارض سوء متعددی را در پی دارد متخصصین همواره ، استفاده از آنتی اکسیدانهای طبیعی را توصیه می نمایند در این راستا تحقیقات گسترده جهت یافتن منابع طبیعی نوین و تأمین نیازهای آنتی اکسیدانی انسان در حال انجام است نتایج بسیاری از پژوهشها نشان داده است که آبزیان منابع غنی از آنتی اکسیدان ها می باشند در این تحقیق خرچنگ شناگر آبی از این حیث مورد بررسی قرار گرفت استخراج فراکسیونهای آنتی اکسیدانی از عصاره بافت عضلانی این گونه ، ظرفیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی را نشان داد بعلاوه فراکسیونهای آنتی اکسیدانی این گونه اثرات قابل توجهی را در مهار استرسهای اکسیداتیو از جمله مهار همولیز گلبول قرمز و حفاظت از گروههای تیول خون را در محیط آزمایشگاهی نشان داد .