سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: همایش ملی پزوهشهای آبزیان و اکوسیستم های آبی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

احمد حلاجی – دانشکده مهندسی شیمی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران
سهرابعلی قربانیان – دانشکده مهندسی شیمی_پردیس دانشکده های فنی_دانشگاه تهران
نیما معززی – دانشکده مهندسی شیمی_پردیس دانشکده های فنی_دانشگاه تهران

چکیده:

اسیدهای چرب امگا ۳ در صنایع داروسازی و غذایی حائز اهمیت هستند اسیدهای چرب ضروری EPA و DHA برای رشد و سلامتی مهم بوده و مطالعات انجام شده بر روی مردم نواحی مختلف دنیا نشان داده که اسکیموها و ساکنان مناطق مدیترانه ای بسیار کمتر از افراد دیگر مناطق جهان دچار بیماری های قلبی می شوند ماهی و به خصوص ماهیان سردابی نظیر ماهی کیلکا ماهی تون و ازاد از غنی ترین منابع این اسیدهای چرب بوده و راه های مختلفی برای جداسازی و تغلیظ این اسیدها ی چرب وجود دارد که مهمترین ان ها تقطیر مولکولی استخراج با سیال فوق بحرانی استخراج با کمپلکس اوره استخراج با انزیم لیپاز و کروماتوگراففی جدبی می باشد تکنیک اقتصادی روش استخراج با دستگاه تقطیر مولکولی فیلم ریزان می باشد به منظور مطالعه پارامترهای موثر در استخراج اسیدهای چرب امگا ۳ این دستگاه این دستگاه طراحی و ساخته شد و به کمک ان تاثیر متیلاسیون خوراک دمای خوراک فشار محففظه تقطیر و شدت جریان خوراک بر روی میزان و خلوص محصول با خلوص مناسب در دمای ۲۳۰ºC ایجاد می شود در فشارهای خلا بالاتر از ۰/۱mmHg جدا سازی صورت نمی گیرد انالیز اماری نشان می دهد که اختلاف بین داده ها منطقی هستند