سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

امین حاضر وظیفه – دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ارومیه
علی محمد نیکبخت – استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ارومیه
پرویز احمدی مقدم – استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ارومیه
مهرداد فوج لعلی – دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده:

خشک کردن یکی از شاخص ترین عملیات فرآوری محصولات کشاورزی است که د رنتیجه کاهش میزان رطوبت محصول باعث تقلیل در سرعت فعل و انفعالات شیمیایی نامطلوب شده و ماندگاری محصولات را افزایش می دهد. ترکیب مایکروویو جریان هوای گرم سبب بهبود عمل خشک کردن می شود چرا که امواج مایکروویو باعث تبخیر شدن آب آزاد درون محصول و حرکت آن به طرف سطح بر اثر فزایش فشار می گردد؛ جریان هوای گرم نیز در حذف آب آزاد و بخارات موجود در سطح محصول موثر است. در این تحقیق به منظور کاهش زمان و انرژی مصرفی افزایش کیفیت محصول خشک شده، خشک کن مایکروویو- جریان هوای گرم ساخته و مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تولید امواج مایکروویو یک مدار برای تغذیه لامپ مگنترون با فرکانس ۲/۴۵ گیگاهرتز و توان نامی ۱/۳ کیلو وات طراحی و ساخته شد وبرای ایجاد جریان هوای گرم نیز از ۶ هرتز ۷۰۰ وات به همراه فن ۱۷۵۰ دور در دقیقه استفاده گردید. جنبه با ارزش بودن این خشک کن د راختیار قرار دادن داده های مربوط به خشک کردن بصورت پیوسته در طی فرآیند است و می توان توان اعمالی امواج مایکروویو، دما و سرعت هوای ورودی را کنترل نمود. به منظور ارزیابی خشک کن از برگه های میوه کیوی استفاده گردید. نتایج نشان داد که ترکیب مایکرووی- جریان هوای گرم سبب افزایش آهنگ خشک شدن کاهش زمان صرف شده و از همه مهم تر سبب افزایش بازده انرژی می شود. همچنین حاکی از این است که کیفیت محصول خشک شده از جمله میزان چروکیدگی، تغییر رنگ و تغییر حجم در مقایسه با روش های مرسوم خشک کردن مانند جریان هوای گرم بسیار مطلوب تر است.