سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

علی ملاغلام زاده – دانشجوی سابق کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه ایلام
داوود قنبریان – استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهر
علی فدوی – استادیار گروه فنی کشاورزی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

چکیده:

ایران با تولید تن لیمو ترش ششمین کشور د رجهان به شمار می آید. با توجه به انرژی بر بودن درجه بندی دستی لیمو، دستگاهی جهت درجه بندی لیمو ترش طراحی، ساخت و بهینه سازی شد و در تابستان سال در آزمایشگاه دانشگاه شهر کرد با استفاده از لیمو ترش منطقه جهرم مورد تست و ارزیابی قرار گرفت. دستگاه ساخته شده یک درجه بند استوانه ای شیار دار می باشد که قابلیت در جه بندی لیمو به دو دسته ریز و درشت را دارد. مهمترین پارامترهای دخیل در عملکرد این دستگاه سرعت دورانی استوانه، شیب دستگاه و میزان تغذیه می باشد رد این راستا از یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. همچنین برای ارزیابی دستگاه از شاخص های متوسط ناخالصی دستگاه (Cr)، بازده یا دقت درجه بندی (Ew) و ظرفیت کاری دستگاه (Q) استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که در تمامی آزمایش ها تاثیر پارامترهای دور، شیب و تغذیه بر روی شاخص های ارزیابی رد سطح ۱% به جزء اثر دور بر ظرفیت کاری دستگاه معنی دار بوده است. از مدل آماری سطوح پاسخ، جهت بهینه سازی عملکرد دستگاه در نرم افزار مینی تب استفاده شد که نتیجه آن بهینه سرعت دورانی ۳۰ دور بر دقیقه شیب ۴ درجه و تغذیه ۶۰۰ کیلو گرم بر ساعت یم باشد. متوسط ناخالصی دستگاه ۱۶/۴%، بازده درجه بندی ۸۴/۹۱% و ظرفیت کاری دستگاه ۵۲۰/۹۷ کیلو گرم بر ساعت به دست آمد.