مقاله طراحی و بهینه یابی سامانه رنگ سنجی نرم افزاری مواد غذایی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۲ در پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران از صفحه ۳۱۴ تا ۳۲۲ منتشر شده است.
نام: طراحی و بهینه یابی سامانه رنگ سنجی نرم افزاری مواد غذایی
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله رنگ سنجی
مقاله فتوشاپ
مقاله بهینه یابی
مقاله مواد غذایی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: غیاثی حسن
جناب آقای / سرکار خانم: جبرائیلی شاهرخ
جناب آقای / سرکار خانم: جعفری سیدمهدی
جناب آقای / سرکار خانم: مقصودلو یحیی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
در این پژوهش عوامل قابل کنترل در رنگ سنجی نرم افزاری (فتوشاپ) شامل روش نوردهی (مستقیم و غیر مستقیم)، رنگ زمینه عکس برداری (سفید و سیاه)، تنظیمات دوربین عکاسی (زوم، نور، وضوح و وضعیت محیطی) و رابطه تبدیلی R, G, B عکس گرفته شده بهL*, a*, b* ، در مقایسه با نتایج دستگاهی، بررسی و بهینه یابی شدند. نتایج نشان داد که از عوامل موثر بر عکس برداری، تنها رنگ زمینه و تنظیم نور دوربین عکاسی تاثیر معنی داری بر نتایج رنگ سنجی نرم افزاری دارد و نوردهی غیر مستقیم و زمینه سفید مناسب ترین حالت عکس برداری هستند. پس از بهینه یابی عوامل قابل کنترل در عکس برداری بازهم بین نتایج دستگاهی و نرم افزاری اختلاف قابل توجهی مشاهده شد و روابط تبدیلی مورد استفاده نیز دقت کافی نداشتند. بنابراین لازم است تا جهت بهینه یابی یک سامانه رنگ سنجی نرم افزاری علاوه بر تعیین مناسب ترین شرایط عکس برداری، با توجه به تفاوت ویژگی های فیزیکی سطح مواد غذایی با چارت رنگی (مورد استفاده جهت بهینه یابی شرایط عکس برداری)، از رگرسیون بین نتایج رنگ سنجی دستگاهی و نرم افزاری خود مواد غذایی مورد آزمایش استفاده شود.