سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۳۴

نویسنده(ها):

آراسب دباغ مقدم – عضو هیئت علمی و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش
نگین نوری – استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ته
نرجس چراغی – دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی

چکیده:

شیرکه به عنوان اولین غذای انسان از بدو تولد شناخته می شود،گنجینه ای حاوی بیش از ۰۲۲ نوع ماده مختلف است که بسیاری از آنها ویژگی های عملکردی ) Functional ( و تغذیه ای منحصر به فرد دارند. شیر بنا بهتعریف، مایعی است که از دوشش کامل غدد پستانی حیوانات سالم )و حلال بنا به تعریف کشورهای اسلامی – ) )به طور معمول گاو( به دست می آید که عاری از کلستروم )آغوز( بوده و حاوی حداقل ۸ در صد ماده خشک و ۳درصد چربی باشد. شیر به عنوان غذایی طبیعی و مطلوب ) Ideal ( شناخته می شود. شیر حاوی لاکتوز و چربی است که انرژی را فراهم می کنند ، کلسیم و مواد معدنی دارد که استخوان ها را شکل می دهند، پروتئین های مختلف دارد که در ساختن بدن نقش دارند و حاوی ویتامین است که سلامت بدن را تامین می کنند