سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

نسیم پاسدار – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا
مرجان اسمعیل زاده نصیری –

چکیده:

تریتیکاله اولین گیاه هیبرید موفقی است که از طریق تلاقی گندم به عنوان پایه مادری و جنس چاودار به عنوان پایه پدری بدست انسان بصورت یک آمفی دیپلوئید بارور تولید شده است هدف اصلی دراین تلاقی تجمع ویژگیهای مطلوب والدین است بطوریکه تریتیکاله صفت مقالومت به تنشهای محیطی از قبیل سرما و فقر خاکی را از چاودار و عملکرد بالاتر وکیفیت مطلوب نانوایی را از گندم به ارث برده است آردهای تریتیکاله گزینه مناسبی جهت تولید محصولاتی همچون نان یا کلوچه قالبی پنکک کیک کلوچه و نان ذرت مکزیکی می باشند دراین تحقیق بهره وری ان درتولید شیرینی جات و همچنین فاکتورهای موثر در تولید شیرینی جات مورد مطالعه قرارگرفت نتایج نشان میدهد که آردهای تریتیکاله برای تهیه شیرینی جات مناسب هستند چندین همبستگی درگندم بین پارامترهای شیرینی و محتوای پروتئین آردها وجود دارد درنتیجه گیری کلی می توان گفت گونه های جدید تریتیکاله پتانسیل بازدهی را برای آنهایی که به دنبال پیشرفت تولیدات غذایی و تکنولوژی هستند بالا می برد.