سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی مدیریت کشاورزی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

حکیمه دژکام – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
محمود دژم – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
عبدالرسول ذاکرین – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

چکیده:

خانواده چتریان یا تیره جعفری بسیار وسیع و مشهور است و حدود ۳۰۰ جنس و ۳۰۰۰ گونه علفی معطر دارد اغلب این گیاهان تولیدکنندگان اسانس و ترکیبات فنلی می باشند انواع زیره ها از گیاهان دارویی مهماین تیره می باشند که از اسانس آنها بهطور وسیعی در صنایع بهداشتی آرایشی ، دارویی و غذایی، استفاده میشود نتایج برخی تحقیقات نشان میدهد که اسانس و عصاره گونه های مختلف زیره دارای خاصیت ضدالتهاب ، ضدباکتری، ضدقارچ و همچنیندارای خاصیت آنتی اکسیدان قوی می باشد به منظور بررسی خواص کمی و کیفی مواد موثره دارویی در این دو گیاه بذور جمه شده این دو جنس که به صورت وحشی دردامنه های زاگرس استان فارس روییده بود جمع آوری شد و عملیات استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب انجام گردید. تجزیه کمی وکیفی عناصر تشکیل دهنده اسانس با کمک دستگاه GC-MASSو GC صورت گرفت.