سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

محمد شکوهیان – عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه فردوسی مشهد
فرزاد پیاده – دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران

چکیده:

جلبکها در کنار سایر عوامل فیزیکی و شیمیایی یکی ازعوامل اصلی و مهم در تولید طعم و بوی نامطبوع در منابع آبهای به حساب می ایند براثر وجود جلبک در آب اشامیدنی علاوه بر پایین امدن کیفیت آب بیماریهای گوناگونی برای مصارف کنندگان ممکن است بوجود ایند این بیماریها می تواند از نوع پوستی و یا گوارشی باشددر مطالعات موردی صورت گرفته برروی سد کارده و تصفیه خانه شماره ۱ مشهد پس از آنکه مشخص گردید که عوامل اصلی تولید رنگ، بو و طعم ناخوشایند در آب جلبکها می باشد نمونه برداریهای منظمی از نقاط مختلف جهت تشخیص شناسایی و کشت این جلبکها صورت گرفت ضمن بررسی جلبکهای موجود دراین نمونه ها حذف این جلبک ها با استفاده ازپرمنگنات پتاسیم مورد بررسی قرارگرفته و تاثیر مقادیر مختلف این ماده برروی گونه های مختلف جلبک ها مورد ارزیابی قرارگرفت سرانجام میزان موثر پرمنگنات پتاسیم جهت حذف کلی جلبکها و ایجاد آبی با کیفیت بالا مشخص و ارائه گردید.