سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی برق و الکترونیک ایران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

آرمین قابوسیان – دانشگاه آزاد اسلامی، گروه برق، میاندوآب، ایران

چکیده:

در این تحقیق، به یکی از کاربردهای پردازش تصویر در زمینه درجه بندی میوه ها از نظر کیفیت با استفاده از تصاویر رنگی پرداخته می شود. جهت بخش بندی تصاویر رنگی سیب، یک فرآیند پیش پردازش تصویر توسط الگوریتم کانتور فعال انجام می گیرد که باعث افزایش دقت الگوریتم بخش بندی می شود. از الگوریتم خوشه بندی فازی که الگوریتم بدون نظارت می باشد جهت بخش بندی تصاویر رنگی سیب استفاده می شود. با توجه به این نکته که تغییرات روشنایی (x,y)i، ناهمگنی را در تصویر رنگی ایجاد می کند، می توانیم بخش عمده ای از این ناهمگنی روشنایی را حذف کنیم. زیرا در این تصویر جدید، مرزها بهتر آشکار شده و سایه ها و تغییرات روشنایی بر نواحی مختلف تصویر میوه سیب حذف می گردد. در الگوریتم پیشنهادی، می توان نشان داد که این الگوریتم پیشنهادی قابلیت بالایی نسبت به الگوریتم های استاندارد دارد و برای شناسایی قسمت های آسیب دیده میوه سیب کارایی بهتری نسبت به الگوریتم فازی استاندارد دارد.