سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی علوم زیستی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

خلیل سالکی – استادیار دانشگاه ایلام
حسین مرادی – دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی

چکیده:

صنعت طیور بعدازصنعت نفت مهمترین بخش سرمایه گذاری درکشور را دارا می باشد ولی تلفات و خسارت بهداشتی آن بسیاربالاست باتوجه به اینکه عوامل بیماری زا درطیور باعث ضررهای جبران ناپذیری به مرغداران و صنعت مرغداری کشور می شود و بیشترین عامل مرگ و میر جوجه های گوشتی مربوط به عفونت های باکتریایی است دراین پروژه به بررسی آلودگی باکتریایی دان مصرفی طیور گوشتی پرداخته شد چه بسا شناخت این باکتریهاه به معرفی آنتی بیوتیک ها مواد ضدعفونیموثر و همچنین راه کارهای موثر درپیشگیری ا زانتقال و واگیرایی این عوامل دربین طیور گوشتی و کاهش تلفات آنها گردد نمونه برداری از دان مصرفی ۸۰ واحد مرغداری گوشتی استان ایلام بطور جداگانه با رعایت اصول بهداشتی انجام شد سپسپ نمونه ها درمحیط های کشت مایع و اگار عمومی کشت و بعدرنگ امیزی گرم شدند سپس باکتریهای جدا شده به محیطهای کشت اختصاصی انتقال داده شدند و براساس نتایج آزمایشات انجام شده برروی انها گونه های باکتریایی مشخص گردید.