مقاله شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس و بررسی ساختارهای ترشحی گیاه زیره (Bunium rectangulum Boiss. & Hausskn) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۱ در فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران) از صفحه ۱۹ تا ۲۶ منتشر شده است.
نام: شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس و بررسی ساختارهای ترشحی گیاه زیره (Bunium rectangulum Boiss. & Hausskn)
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اسانس
مقاله آناتومی
مقاله ساختارهای ترشح کننده
مقاله Bunium rectangulum

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: امیری حمزه
جناب آقای / سرکار خانم: دهشیری محمدمهدی
جناب آقای / سرکار خانم: علیزاده بازگیر مهری
جناب آقای / سرکار خانم: امیری جلال الدین
جناب آقای / سرکار خانم: اسماعیلی اکبر

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
جنس Bunium با نام فارسی زیره در ایران ۱۴ گونه دارد. گونه Bunium rectangulum از دامنه کوه های جنوب غرب شهرستان خرم آباد با مختصات ۳۳٫۴۸ شمالی و ۴۸٫۳۵ درجه شرقی جمع آوری گردید و پس از خشک کردن گیاه در سایه، اسانس گیری از بخش های هوایی آن شامل ساقه، برگ و میوه با روش تقطیر با آب انجام شد. شناسایی ترکیبات موجود در اسانس به وسیله کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) صورت گرفت. مطالعات آناتومیکی ساقه نیز توسط روش رنگ آمیزی مضاعف با استفاده از دو رنگ سبز متیل و قهوه ای بیسمارک صورت گرفت. آنالیز اسانس B. rectangulum منجر به شناسایی ۲۴ ترکیب شد که ۹۴٫۵ درصد از کل اسانس را شامل می شود. نتایج این بررسی نشان داد که دیل آپیول (۸۳٫۰۸ درصد)، گاما- المن (۴٫۶۱ درصد) و کاریوفیلن اکسید (۱٫۷۳ درصد) مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس را شامل می شوند. دیل آپیول موجود در این اسانس این گیاه به عنوان یک عامل بازدارنده تولید آفلاتوکسین شناخته شده است. از طرف دیگر بررسی های آناتومیکی نیز نشان داد که کانال های ترشحی به تعداد ۴۲ عدد در پوست، بین دستجات آوندی و مغز ساقه به ویژه در مناطقی که بافت های کلانشیمی زیاد است، وجود دارد.