سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای مطالعات کاربردی در شیلات و محیط زیست

تعداد صفحات: ۱۹

نویسنده(ها):

محیا رضایی منش – دانشجویان مهندسی شیلات
الهام نظافتیان –

چکیده:

ماهی غذای مفیدی است که دارای ارزش غذایی بسیاربالایی است واکثر مواد مغذی و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست دردهه های اخیر با توجه به رشد روزافزون جمعیت و درحالیکه نیمی از مردم دچار سوء تغذیه هستند ماهی می تواند درمقام تامین کننده پروتئین مصرفی از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد برغم ارزش تغذیه فوق العاده بالای ابزیان متاسفانه بدلیل پاره ای از مسائل که به آنها اشاره خواهد شد استقبال مصرف ماهی و سایرآبزیان با مشکل مواجه شده است این درحالی است که درسایر کشورهای پیشرفته با استفاده ازتکنولوژی نو و ماشین آلات فراوری پیشرفته توانسته اند برمشکلات فائق آمده و با عرضه محصولات متنوع تولیدی و با کیفیت بالا ارزش افزوده قابل ملاحظه ای برای آبزیان مشابه ایجاد نمایند دراینجاست که ضرورت توجه به سرانه مصرف آبزیان درکشورمان اهمیت می یابد سرانه مصرف آبزیان درایران ۶/۲ کیلوگرم برای هر نفر درسال استکه نسبت به مصرف سرانه جهانی ۱۳/۵ کیلوگرم پایین تر بوده و با توجه به جمعیت ۷۰ میلیون نفری و ۲۷۰۰ کیلومتر نوارساحلی دردسترس بهتر است تحقیقاتی درزمینه استفاده ازمنابع دریایی به عمل آورد تا به نوعی بتوان مشکل کمبود منابع غذایی با ارزش تغذیه ای بالا را مرتفع نمود.