سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

پریسا رحیمی دوگاهی – کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان،باشگاه پژ
خدیجه رحیمی –

چکیده:

سیترینین نوعی متابولیت سمی بوده که در سرتاسر جهان گسترش یافته است . این ترکیب برای اولین بار از قارچی به نام پنیسلیوم سیترینوم جدا شده ولی امروزه توسط چندین قارچ رشته ای از جنس پنیسلیوم، آسپرژیلوس، و موناسکوس نیز تولید شده است. این مایکو توکسین یک هپاتو نفرو توکسین است و به عنوان یک آلاینده طبیعی در دانه های غلات ، حبوبات ، غذاها ،خوراک دام ،میوه ها ، گوشت، پنیروغیره یافت می شود این ترکیب معمولا به همراه اکراتوکسین در مواد غذایی وجود داشته و امنیت آن را به خطر می اندازد.از آنجا که مایکوتوکسین ها مضر هستند و با آسیب رساندن به کلیه ،کبد، سیستم عصبی و سیستم ایمنی مشکلات جدی برای سلامت انسان ایجاد می نمایند لذا در این مقاله در نظر است تا به برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی ، اندازه گیری های کمی و کیفی سیترینین پرداخته شود