سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه

تعداد صفحات: ۲۶

نویسنده(ها):

مریم تاج آبادی ابراهیمی – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
میترا حیدری نصر آبادی – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
پروانه جعفری – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارک

چکیده:

ایده اولیه میکروارگانیسم های پروبیوتیک اولین بار در سال ۱۹۰۸ توسط دانشمند روسی و برنده نوبل، ایلیا ایلیچ مچنیکف یا همان الی مچنیکف، پدر دانش پروبیوتیک، ارائه شد. .البته واژه پروبیوتیک به معنی زندگی بخش تا سال ۱۹۶۵ یعنی تا ۴۹ سال بعد از مرگ مچنیکف هرگز به کار برده نشد. مچنیکف مدعی نوعی ارتباط بین مصرف منظم فرآورده های تخمیری شیر و سلامت و طول عمر جمعیت های بومی اروپای شرقی بویژه بلغارها شد .او کتابی تحت عنوان زندگی طولانی نگاشت و در آن این فرضیه را مطرح کرد که برخی باکتر یهای روده ای با تولید مواد سمی مظنون اصلی فرآیند پیری در انسان هستند .او معتقد بودعدم تعادل در جمعیت باکتریایی مقیم روده بزرگ انسان مواد سمی تولید می کنند که بر سیستم عصبی و عروقی میزبان تأثیرگذار است و در ضمن جذب و گردش این مواد در جریان گردش خون بر روند پیری نقش دارد.