مقاله زیست چارگی پساب کارخانه قند شاهرود که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۹۱ در زیست فناوری میکروارگانیسم های محیطی (علوم زیستی) از صفحه ۳۳ تا ۴۱ منتشر شده است.
نام: زیست چارگی پساب کارخانه قند شاهرود
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله زیست چارگی
مقاله Bioremediation ،BOD5
مقاله کارخانه قند شاهرود

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: دزیانی گیلدا
جناب آقای / سرکار خانم: آذین مهرداد
جناب آقای / سرکار خانم: خوشوقت علی آبادی مرتضی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
با توجه به این که صنعت قند یکی از صنایع پرمصرف آب با پسابی دارای بار آلی (COD) بالا می باشد، لزوم زیست تجزیه پذیر بودن آن قبل از رهاسازی در محیط زیست امری ضروری است. قسمت عمده پساب کارخانه قند شاهرود، دوغاب گل کربنات کلسیم حاصل از تصفیه شربت و نیز زیرآب دیگ های بخار می باشد که علی رغم وجود نرخ بالای مواد آلی (COD)، به دلیل غلظت بالای املاح معدنی خصوصا کلسیم و منیزیوم، دارای BOD5 بسیار پایین بوده و قابلیت تجزیه بیولوژیکی ندارد. در این مطالعه با حذف املاح معدنی خصوصا کلسیم، توسط رزین کاتیونی هیدروژنی، و در کنار آن افزودن اوره و فسفات دی آمونیوم به ترتیب به میزان ۱ و ۰٫۳ گرم در لیتر، پساب قابلیت تجزیه بیولوژیکی را بدست آورد. استفاده از منابع معدنی نیتروژن مثل کلرید آمونیوم تاثیری در رشد میکروارگانیسم ها نداشت.