سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی و محیط زیست سالم

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

عاطفه فرهمند – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
ریحانه فرهمند – فارغ التحصیل علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

چکیده:

انار با نام علمی ) Punica granatum ( یکی از قدیمی ترین میوه های خوراکی به شمار می رود که در مقایسه با دیگر میوه ها ،دارای غلظت بالایی از پلی فنل هاست..در حال حاضر ایران بیشترین میزان سطح زیر کشت و تولید انار در جهان را داراست. روغن هستهانار، یکی از ۶ روغن گیاهی شناخته شده حاوی اسیدهای چرب کنژوگه مثل اسید لینولنیک کنژوگه ) CLnA ( است. تولید موادریزپوشانی شده به وسیله ی فرایند خشک کردن پاششی شامل تشکیل امولسیون پایدار از مواد هسته و دیواره می باشد .میکروکپسولاسیون تکنیکی مناسب برای محافظت از ترکیبات حساس موجود در این روغن می باشد. با انتخاب عامل کپسولهکننده مناسب می توان به مقدار کافی از ترکیبات حساس در برابر اکسیداسیون محافظت نمود. از طرفی به علت بالا بودن حجم ضایعات دانه، در فرآوری انار امید است که با بکارگیری روش های نوین استخراج و نگه داری این روغن، شاهد گسترش تولید این روغن با خواص تغذیه ای مفید در مقیاس صنعتی باشیم.