سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

منصور رضایی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
علیرضا صادقی ماهونک – استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:

تحقیقات ازمایشگاهی درارتباط با شیرین کننده ها و افزودنی های غذایی یک رشته ی قوی مطالعاتی شده است تمایل فزاینده ای به سمت افزودنی های طبیعی تر و ارگانیک وجود دارد گیاه استویا برگهایی با شیرین منحصر بفرد دارد ربادیوزید A یکی از ترکیبات شیرین عمده موجود در گیاه استویا می باشد ریبیانا یک نام تجاری برای ربادیوزید A با خلوص زیاد می باشد قدرت شیرین کنندگی ان ۳۰۰-۲۰۰ برابر بیشتر از ساکارز ولی میزان کالری آن صفر میباشد ریبیانا در رنج وسیعی از غذاها و نوشیدنی قابل استفاده است و می تواند با سایر شیرین کننده های کربوهیدراتی یا شیرین کننده های غیرکالری زا ترکیب شود. درکشور ایران و دراستان گیلان چندسالی است که کشت این گیاه آغاز شده است دراین مقاله نحوه استخراج کاربرد پروفایل شیرینی این ترکیب و پایداری آن تحت شرایط مختلف PH دما و غلظت بطور کامل توضیح داده شده است.