سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مریم یاقوتی مقدم – دانشجوی کارشناسی ارشدرشته کشاورزی( صنایع غذایی )دانشگاه آزاد اسلامی وا

چکیده:

دانه های انار معمولا به صورت کاملا تازه مصرف می شوند.اگرچه اخیرا به عنوان یکی از اجزای مربا،نوشیدنی های الکلی وغیرالکلی نیز استفاده می شود.یکی از کاربردهای جدید این میوه،استفاده صنعتی از روغن هسته انار است.معمولا مصرف کنندگان به ویژگی های روغن مصرفی مانند نسبت اسیدهای چرب اشباع به غیراشباع،اسیدهای چرب ضروری(مانند لینولنیک،لینولئیک وآراشیدیک)وهمچنین اسیدهای چرب چند غیر اشباعی اهمیت زیادی می دهند.در این مقاله روغن هسته اناز از نظر ترکیب اسیدهای چرب،اجزای غیر قابل صابونی شونده(مقادیر کمی وکیفی توکوفرول ها،الکل های آلیفاتیک،اسکوآلن و…)،خواص غذادارویی وخواص آنتی اکسیدانی مورد بررسی واقع می شود.روغن هسته انارغنی از ایزومرهای اسید چرب لینولنیک کنژوگه می باشدواسید چرب غالب آن ،اسید پونیسیک می باشد.این روغن دارای مقادیر زیادی اسکوآلن،الکل های آلیفاتیک،فیتواسترول ها وتوکوفرول می باشد.فیتواسترول غالب این روغنβ سیتوسترول و توکوفرول غالب-β توکوفرول می باشد.سیکلوآرتنول،تری ترپن غالب روغن هسته انار است.این ترکیبات هرکدام به تنهایی دارای خواص فراسودمندی می باشند.خواص ویژه درمانی این روغن به دلیل وجود این ترکیبات می باشد.خواص غذادارویی این روغن شامل کاهش چربی وکلسترول خون،جلوگیری از انواع سرطانها به خصوص سینه وپروستات،ضدالتهاب وجلوگیری از گرفتگی رگهای خونی می شود.این روغن دارای خواص آنتی اکسیدانی شبیه به چای سبز می باشد