سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

ی فهیم دژبان – عضو هیئت علمی دانشگاه آزادسوادکوه مازندران
ف خدابنده – مرکز ملی فراوری آبزیان انزلی گیلان
ف لک زائی –
ق زارع گشتی –

چکیده:

روغن ماهی منبع قابل دسترس آسانی از اسیدهای چرب پلی غیراشباع بلندزنجیر PUFAs بویژه اسیدهای چرب سری n-3 که عمدتا شامل cis-5و۸و۱۱و۱۴و۱۷ eicosapentaenoic acid EPA, C ٍ ) ۲۰:۵وcis-487810813816819-decosahexaenoic acid DHA, C20:6 هستند می باشد نقش این اسیدهای چرب درتغذیه و سلامت انسان بطور کامل شناخته شده است. این اسیدهای چرب پلی غیراشباع بنام تری گلیسریدها که همچنینتری آسیل گلیسرول هانیز نامیده میشود درروغنهای ماهی به میزان ۱۰تا۲۵درصد یافت می شود ماهیت و کمیت لیپیدهای ماهی براساس گونه و زیست گاه آنها متفاوت می باشد این به خوبی شناخته شدها ست که چربیهای ماهی منابع عمده ازچربی های پلی غیراشباع بویژه EPA DHAهستند.