سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای مطالعات کاربردی در شیلات و محیط زیست

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

میلاد قبادی – دانشجوی کارشناسی شیلات

چکیده:

اسیدهای چرب ضروری EFAS اسیدهای چربی هستند که بدن به آنها نیاز دارد لیکن قادر به سنتز آنها نیست گرچه گفته می شود که چربی برای سلامتی مضر اشت اما برخی از چربی ها بسیار مفید هستند و قطع کردن آنها از رژیم غذایی میتواند برسلامت مضرباشد از حدود ۷۵ سال قبل اسیدهای چرب ضروری بتدریج دررژیم غذایی ما کاسته شدند و رژیم غذایی فعلی ما تقریبا عاری از آنهاست بطور متوسط فقط حدود ۲۰درصد از مقدار EFA که برای سلامت بدن مورد نیاز می باشد دررژیم غذایی موجود است اسیدهای چرب ضروری فعالیت های گوناگونی دربدون انجام میدهند از جمله شرکت درمتابولیسم و تولید انرژی دخالت درساختمان غشا سلولی شرکت درساختمان مغز و نوروترانسمیترها و آنچه دراینجا مورد بحث قرارخواهد گرفت تاثیر این اسیدهای چرب درآلرژیهاست مهمترین اسیدهای چرب ضروری عبارتند از اسیدهایچرب امگا – ۳ آلفالینولنیک و متابولیت های آن DHA,EPA اسیدهای چرب امگا – ۶ لینوبیک اسید و مشتقات آن AA DGLA,GLA این دو گروه اسیدهای چرب اثرات متفاوتی دربدن دارند اما آنچه که اهمیت دارد نسبت آنهاست درجمعیت های سالم نسبت امگا – ۶ از ۱تا۶ متغیر است اما متاسفانه از سال ۱۸۵۰ مصرف امگا – ۳ کاهش یافته است.