سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

یونس صبحی سرابی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
کاظم علیرضالو –
مصطفی آقامیرزائی –
محمد سربازی –

چکیده:

روغن زیتون یکی از منابع مهم مصرف روغن در جهان می باشد که دررژیم غذایی از آن استفاده می شود یکی از دلایل اصلی مصرف آن کاهش ابتلا به بیماریهای عروق کرونری قلب است اینروغن حاوی اسیدهای چرب تک غیراشباعی و میزان کم اسیدهای چرب اشباع است تصلب شرایین و تروبوز دو تا از فرایندهای فیزیولولژیکی بیماریزا هستندکه منجر به پیشرفت بیماریهای عروق کرونری می شوند روغن زیتون اثرات جدید بسیار مفیدی روی سوخت ساز چربی بعد از مصرف و نیز ترومبوز دارد دررژیم های که با مصرف همیشگی روغن زیتون همراه است باعث افزایش کارایی متابولیسم لیپید و کاهش ترومبوتیک است جایگزینی رژیم ها با اسیدهای چرب تک غیراشباعی مشتق شده از روغن زیتون با چربی های اشباع باعث بهبود متابولیسم چربی و کاهش معنی داری از غلظت های کلسترول پلاسمای خون می شود که از پیامدهای آن افزایش سلامتی افراد کاهش ابتلا به سکته های ناشی از گرفتگی عروق خونی می باشد.