سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

شاهین بخشی زاده شیرازی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
مرضیه موسوی نسب –

چکیده:

روغن تک یاخته که حاصل فعالیت سلولهای میکروبی است امروزه دارای اهمیت بالایی در صنعت غذا و بیوتکنولوژی می باشد از مهمترین تمهیداتی که به منظور کاهش هزینه های فرایند تولید آن اندیشیده می شود استفاده از ضایعات کشاورزی به عنوان سوبسترا دراین فرایند است دراین مقاله سعی شده است به تعریف ویژگیهای روغن تک یاخته و میکروارگانیسم های مولد ان از جمله گونه های روغنی Mortierella و Lipomycess Cryptococcus مکانیسم تولید ارزش تغذیه ای و امکان استفاده درفرمولهای نوزاد بدلیل ترکیب اسیدهای چرب آن مانند ه اراشیدونیک اسید ARA و دوکوزاهگزاانوئیک اسید DHA و بررسی سوبستراهای جدید همچون ملاس و بلغور گلوتن ذرت مخلوط ساقه و سبوس گندم نشاسته کاساوای هیدرولیز شده و چالشهای روبرو و نتایج حاصل از آنها پرداخته شود بطور کلی روغن تک یاخته منبع روغنی جدید و مناسبی با کاربردها و ارزش تغذیه ای ویژه می باشد.