سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: نخستین همایش ملی تولید و فرآوری خربزه

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

شادی بصیری – عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده:

خربزه با نام علمی Citrullus colocynthis L. محصولی ارزشمند از نظر تغذیه ای می باشد. خربزه سرشار از ویتامینهای C ، B ،A کربوهیدرات ، فیبر و املاح مختلف که باعث افزایش سرعت هضم غذا ، رفع خستگی و گرمازدگی ، بواسیر یبوست ، بیماری های کلیوی و عفونت های روده ای می باشد. تخم خربزه طبیعت گرم داشته و غنی از پروتئین و روغن و اسیدهای چرب امگا ۳ ، ویتامینهای۲ E ، B3 ، Bاسید فولیک و املاح است همچنین پاک کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار است. در کاهش کلسترول خون و ضایعات عصبی وپوستی و تقویت رشد مو و سیستم ایمنی بدن نقش مهم دارد. اسیدچرب شاخص موجود در روغن اسیدلینولئیک ( ۶۰ تا ۷۰ %) می باشد مقادیر اسیدهای اولئیک ، استئاریک و پالمتیک نیز در روغن مذکور قابل توجه است . خصوصیات فیزیکی و شیمیایی روغن دانه تعیین شدند. ترکیبات توکوفرولی ، فنلی و استرولی موجود در روغن باعث ایجاد اثرات آنتی اکسیدانی در روغن می شود. کنجاله تخم خربزه پس از روغن کشی به علت دارا بودن مواد مغذی فراوان می تواند در رژیم غذایی انسان ودام و طیور مورد استفاده قرار بگیرد