سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: هشتمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

محسن عابدی – دانشگاه صنعتی جندی شاپور، گروه مهندسی شیمی
مهدی سیروسی – دانشگاه صنعتی جندی شاپور، گروه مهندسی شیمی
ملیحه یعقوبی – دانشگاه صنعتی جندی شاپور، گروه مهندسی شیمی

چکیده:

تولید وانیلین از گیاه وانیلا، در کنار ارزش بالای آن ، قادر به برآورد کردن تقاضای جهانی نیست. از این رو وانیلین عمدتا به کمک سنتزهای شیمیایی تولید می شود، که ارزان تر ولی با کیفیت بیولوژیکی وانیلین از سوبسترهای برگزیده مانند فرولیک اسید یک پیشنهاد و راه حل قابل توجه می باشد. در این تحقیق به معرفی چگونگی تولید این سوبستر با استفاده از پسماند زائد روغن سبوس برنج و هیدرولیز سبوس گندم به عنوان دو منبع ارزان و قابل دسترس پرداخته شده است. نتایج حاکی از آن است که وانیلین بدست آمده از این تکنولوژی یک محصول طبیعی از منبع مواد خام طبیعی کشاورزی اسن که برای مصرف کنندگان بی خطر است.