سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

حمید بخش ابادی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
شیلان رشیدزاده – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
علی رضا قدس ولی – استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
امیر عبدالهی – کارشناسی ارشد صنایع غذایی

چکیده:

واژه آنتوسیانین کلمه ای است یونانی که مرکب ازدو کلمه آنتوس به معنی گل و کیانوس به معنی آبی می باشد آنتوسیانین ها بزرگترین گروه پیگمانت های محلول درآب درقلمرو گیاهان هستند که مسئول رنگهای قرمز آبی و ارغوانی درمیوه جات سبزیجات گلها و سایربافت های گیاهی میب اشد دراین تحقیق روشهای مختلف جداسازی و خالص سازی آنتوسیانین ها مورد بحث قرارگرفته که میتوان از آن جمله به انواع روشهای کروماتوگرافی لایه نازک کاغذی ستونی فاز جامد اسپکتروسکوپی و غیره اشاره نمود هرکدام ازروشهای فوق دارای مزایا و معایب خود می باشند امروزه بیشتر تلاش براین است که با تلفیق روشهای موجود روشی کارآمدتر و مطمئن تر ابداع شود تا به موازات نوشتنم حاسن یک روش اصلی معایب آن نیز اصلاح گردند مناسب ترین و دقیق ترین روش که از حساسیت بالایی نیز برخوردار می باشد استفاده کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا است که درشناسایی و اندازه گیری کمی آنتوسیانین ها بیش ازسایر روشها بکارمیرود.