سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مصطفی قادری – دانشگاه آزاد اسلامی واحد سردشت
اصلان عزیزی – مرکز تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی کرج

چکیده:

آنتوسیانین ها گروهی از رنگدانه های طبیعی هستند که دربسیاری از میوه جات و سبزیجات از جمله انگور توت فرنگی پرتقال گیلاس و سیب وجود دارند این رنگدانه ها به دلیل داشتن خواص سلامتی بخش کاربرد در صنیاع تولید نوشیدنی ها و غیره مورد توجه بسیاری بوده اند در صنایع آبمیوه پس از استخراج عصاره میوه تفاله باقیمانده که از مهمترین ضایعات تولید به شمار می رود متاسفانه دورریخته می شود و یاه به مصرف خوراک دام می رسد این ضایعات حاوی میزان زیادی رنگدانه های متعلق به گروه آنتوسیانین ها می باشد که به دلیل کاربردهای تکنولوژیک و غیره استخراج این رنگدانه ها حائز اهمیت خاصی هستند. درپژوهش حاضر به معرفی روشهای آنتوسیانین ها از بافت های گیاهی پرداخته شده است که از مهمترین این روشها استخراج با استفاده از حلال است این رنگدانه ها در حلال های قطبی از جمله اتانول متانول و یا استون حل می شوند که کارایی متانول ۲۰ درصد بیشتر از اتانول و ۳۷ درصد بیشتر از آب است البته استخراج با متانول به دلیل سمی بودن کاربرد کمتری دارد