سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

سمیرا صادقی راد – دانشجوی کارشناس یارشد علوم و صنایع غذایی
مرضیه بلندی – استادیار دانشگاه آزاد دامغان

چکیده:

آب پنیرحجم بالایی از شیرمصرفی اولیه را تشکیل میدهدو امروزه کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف غذایی دارویی و بهداشتی دارد با توجه به اینکه کشور ما ایران نیز توجه ویژه ای به تولید شیر و مصرف فراورده های لبنی از جمله پنیر دارد دارای حجم بالایی از آب پنیر می باشیم ارزش بالای تغذیه ای این ماده و قدرت آلوده کنندگی آن اهمیت کاربرد آب پنیر را درصنایع گوناگون دوچندان می کند عشایر سنگسر استان سمنان دارای متنوع ترین محصولات درمیان سایر عشایر کشور هستند یکی از این فراورده ها که درتحقیق به معرفی آن پرداختیم نوعی شکلات با نام چیکو می باشد درتهیه آن از آب پنیر تغلیظ شده استفاده می شود که حاوی مقداری چربی شیر است و در آن از روغنهای نباتی و افزودنی های مضر دیگر استفاده نشده است با توجه به ارزش غذایی بالای آن پنیر این محصول نسبت به تنقلات موجود دربازار مضرات کمتری دارد بعلاوه افزودن مغزهای خوراکی گردو پسته کنجد که هرکدام دارای خواص ارزشمند تغذیه می باشند این محصول را متمایز می نماید و میتوان در مقیاس صنعتی برای تولید تنقلاتی مفید دررژیم غذایی کودکان و سالمندان بکاربرد.