سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: دومین همایش منطقه ای علوم کشاورزی و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

شیوا پورکند – کارشناسی ارشد توسعه روستایی
محمدکریم معتمد – دکتری ترویج و آموزش کشاورزی

چکیده:

خشکسالی به یک دوره ممتد کمبود بارش و غیرطبیعی اطلاق می شود این پدیده منجر به صدمه محصولات زراعی و کاهش عملکرد کاهش سریع جریانهای سطحی و افت مخازن زیرزمینی و یا کمبود مقدار بارندگی نسبت به میانگین درازمدت می شود هنوز یک تعریف پذیرفته شده جهانی درباره خشکسالی وجود ندارد این امر منجر به تعریف شاخصهای مختلفی شده است خشکسالی جز بلایای طبیعی نامحسوس میب اشد که دررابطه با برخی شرایط متوسط درازمدت ازموازنه مابین بارش و تبخیر و تعرق درنظر گرفته می شود معمولا درهرمنطقه این شرایط خاص به عنوان نرمال تعریف می شود خشکسالی از دیدگاه های مختلفی مورد بررسی قرارگرفته است دراین مقاله سعی می گردد که با روش کتابخانه ای به بررسی اجمالی خشکسالی پرداخته و روش نوین ابیاری برنج به عنوان راه حل ساده ای برای مقابله با خشکسالی درشالیزار مورد بررسی قرارمیگیرد.