سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

ازاده قربانی حسن سرایی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو
مبینا رمضانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو
سپیده حسین زاده – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو

چکیده:

تمام میوه ها و سبزیجات طی فرایند برداشت دارای یک نوع بار میکروبی می شوند این بار میکروبی می تواند شامل میکروارگانیسم های بیماری زای روده ای باشد مهمترین عامل برای تولید ایمن میوه و سبزی این است که مواداولیه عاری از الودگی باشد چرا که سبزی الوده به صورت بالقوه برای انسان خطرناک است روشهای مبتنی بر شستشو با کلر برای میوه و سبزیجات تازه بطور معمول در سراسر جهان استفاده می شود این سیستمهای شستشویی که از کلر استفاده می کنند برای سلامتی انسان مضر هستند علاوه بر خطر مستقیم ترکیبهای کلر این ترس وجود دارد که این ترکیبها از طریق واکنش با ترکیبهای الی دیگر ترکیبات به مراتب خطرناک تری را به وجود اورند برای جایگزینی کلر از روش هایی مانند به کاربردن گازهایی چون ازن، اشعه UV اسیدهای الی مختلف، استفاده از روغنهای ضروری تکنولوژی تلفیقی و حرارت ملایم بخار و پاستوریزه کردن می توان استفاده کرد.